LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că peste 43.000 de soldaţi ruşi au murit de la începutul invaziei

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că peste 43.000 de soldaţi ruşi au murit de la începutul invaziei

UPDATE 05:50 Separatiştii anunţă o scurgere de amoniac după ce armata ucraineană a lovit un sit industrial în Doneţk

Forţele ucrainene au lovit un sit industrial în Doneţk, oraş controlat de armata rusă. Separatiştii au anunţat o scurgeere de amoniac, printr-o postare pe Telegram.

„În urma bombardării teritoriului fabricii de bere din Doneţk, situată în cartierul Kalininskyi, a avut loc o scurgere de amoniac. Zona afectată este de 2 kilometri”, scrie în postarea oficialului forţelor separatiste proruse.

UPDATE 04:00 Zelenski consideră că cel mai rapid mod de a încheia războiul este ca armata să le provoace ruşilor cât mai multe victime

Zelenski a transmis în timpul discursului de miercuri seară că cel mai rapid mod prin care poate pune capăt războiului este ca armata ucraineană să le provoace ruşilor cât mai multe pierderi. În acest fel se va putea garanta securitatea Ucrainei.

„Chestiunea timpului depinde de fapt în mod direct de chestiunea pierderilor pe care le va suferi Rusia. Cu cât mai multe pierderi vor avea ocupanţii, cu atât mai repede vom putea să ne eliberăm pământul şi să garantăm securitatea Ucrainei”, a transmis liderul de la Kiev.

”Cum să le provocăm ocupanţilor cele mai mari pierderi posibile, astfel încât timpul războiului să se scurteze. Dacă cei aproape 43.000 de soldaţi ruşi morţi nu îi conving pe liderii ruşi că trebuie să găsească o cale de ieşire din război, atunci este nevoie de mai multe lupte, este nevoie de mai multe rezultate pentru a convinge”, a mai adăugat Zelenski.

UPDATE 03:00 Armata ucraineană va răspunde bombardamentelor ruşior, afirmă Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a transmis cetăţenilor ucraineni, în timpul discursului de miercuri seară, că armata va răspunde bombardamentului rusesc asupra oraşului Marhaneţ, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 13 persoane şi alte 10 au fost rănite.

„Forţele armate ale Ucrainei, serviciile noastre de informaţii şi agenţiile noastre de aplicare a legii nu vor lăsa fără răspuns bombardamentul rusesc de astăzi asupra regiunii Dnipropetrovsk”, a declarat Zelenski.

UPDATE 00:00 Primele exporturi de grâu sunt aşteptate săptămâna viitoare

Un oficial de rang înalt al ONU a afirmat, miercuri, că urmează ca primele exporturi de grâu din Ucraina să aibă loc săptămâna viitoare. Un acord încheiat la Instanbul semnat şi de Rusia în luna iulie va permite reînceperea exportului de grâu din Ucraina pentru a rezolva criza alimentară globală.

Deja au pornit primele 12 nave din cele trei porturi din Marea Neagră care transportă 370.000 de tone de porumb şi produse alimentare, pentru a elibera spaţiul pentru navele care vor prelua grâul cultivat în acest an.

Doi civili ucişi în urma unui bombardament asupra unui oraş eliberat din regiunea Harkov

Forţele ruse au bombardat un sat eliberat de ucraineni din regiunea Harkov. În urma atacului, două persoane au fost ucise, relatează Libertatea.ro. Departamentul de poliţie din regiunea Harkov a anunţat că ruşii au bombardat satul Starii Saltiv în jurul ore 12:00.

„Ocupanţii ruşi au vizat în mod deliberat clădiri rezidenţiale”, a declarat poliţia din Harkov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...